torsdag, januari 16, 2014

nya mål och nya möjligheter

ett nytt år. ett nytt land. ett nytt hem. att helt plötsligt befinna sig på en ny plats med nya möjligheter är väldigt spännande men samtidigt väldigt omtumlande och skrämmande. Melbourne är min nya hemstad för tillfället och varken jag eller någon annan vet hur länge jag kommer bo här. jag har för närvarande bott i mitt nya hem med min underbara kärlek i snart tre veckor men det känns som jag hunnit med så mycket under denna korta tid. samtidigt känns det som att jag inte startat min nya vardag. det är fysiskt utmattande att hela tiden känna alla typer av känslor på en gång. missförstå mig inte, jag trivs verkligen här men att slängas in i en ny miljö är påfrestande. jag läste någonstans att det tar ca tre månader innan man känner sig tillrätta med sin nya miljö o sitt nya land. om tre månader hoppas jag att jag känner mig helt bekväm med allt och att jag fått ett bra jobb. jag har bara precis börjat med att söka jobb då mycket annat praktiskt har pockat på uppmärksamhet. jag är tacksam för att min pojkvän är aussie och kan hjälpa mig även om han tycker att jag borde kunna fixa allt själv på en gång. inte så lätt alla gånger!

just nu pågår en enorm värmebölja, över 40 grader varje dag denna veckan. just nu är det 44 grader. det tär på kroppen vill jag lova. det värsta är nog att inte kunna sova. temperaturen går inte ner under 30 grader någon gång under dygnet vilket är påfrestande. men till helgen ska det bli svalare igen, ca 24 grader. det är lite mer hanterligt! nu blir man mest urlakad och orkar inte göra någonting. men jag hatar när människor klagar så jag vill inte fortsätta, jag gillar värme. 

jag känner att jag saknar skrivandet, att aldrig få använda sitt modersmål fullt ut gör att man känner sig smått handikappad ibland. vingklippt. det svenska språket är vackert och att inte kunna uttrycka sig naturligt till den man älskar är olyckligt. men jag vill så klart bli helt engelskspråkig, inte enbart pga sambon utan för att det är en väldigt bra tillgång vart man än hamnar. 

på återseende vänner.


1 kommentar:

  1. Lycka till med ditt "nya liv", själv sitter jag och tittar ut över snön.

    //Åsa

    SvaraRadera